keskiviikko 21. maaliskuuta 2007

(Tosi) läpinäkyvä merkintä musiikista :-)


Ehkä ensimmäisellä suomen tunnilla lauleskelimme jo, ja siitä alkaen jatkuvasti neljä vuotta. Milloin mitä tahansa. Opettajat välillä vaihtuivat, mutta laulut olivat aina läsnä. Aika usein kielioppitehtävät liittyivät niihin, puuttui esim. joku sana tekstistä, tai piti kuunnella ja ymmärtää vain.

Ede on tuonut Ultra Brata, lauluakin muistan, Olen nähnyt unia joita. Ildikón suosikki oli Maija Vilkkumaa. Anne toi Jonna Tervomaata. Marja järjesti pikkuset Euroviisut meille harjoittelemaan musiikkisanastoa. Yvettiä muistuttavat kaikki meidän Kalevala-laulut, ne Hennaakin, vaikka hän oli vain vieras. Enikő toi suomalaista joulutunnelmaa ympärilleni. Muistan Outia, kun hän näytti, mikä on se "suu sill on supukka".

Gergőltä sain Rokkia Suomenmaasta. Roosalta Elämää suuremmat laulut. Eläkeläiset kuuluu Janille. Ismo Alanko ja Fröbelin Palikat ja Muumit Edolle. Ultra Bra Jyrkille, ehdottomasti. Kapteeni Ä:ni on oma löytö, Trio Töykeät myös. Sibelius oli läsnä koko ajan. Nordic Lights-kokoelma tuli Ondrejilta, Värttinä on Crissun ja Peterin lahja. Netistä saapui mun korviin Zen Caffe. Genialistid Lealta.

Kaa-kaa-karhulassa (jänis istuu maassa, torkkuen) kun lauleskellaan, taivas on tosi sininen. Tähtösiä en nykyään näe.

Ei kommentteja: